Visverwerking

Scherpe kostprijsberekening

In een visverwerkingsbedrijf moet worden voldaan aan hoge producteisen. Uit ervaring kennen wij de uitdaging om een goede marge te realiseren vanuit een wisselend aanbod. Wij denken mee in efficiency, traceability en scherpe kostprijsberekening.

Werk snel en slim aan een goede marge

Perfectioneren van de kwaliteit

Visverwerkingsbedrijven zorgen voor de verwerking van vis voor supermarkten, visgroothandels en klanten in het buitenland. In Nederland kennen we zo’n vierhonderd bedrijven in de visverwerking, meestal op plekken met een visafslag. Daar wordt natuurlijk meer gedaan dan alleen fileren, schoonmaken, roken en paneren. In veel bedrijven wordt de vis ook verwerkt door invriezen, zouten, stomen inblikken of levering in potten.

De consument stelt hoge eisen aan gebruiksgemak en wil vis thuis eenvoudig kunnen bereiden. Dat maakt dat naast de traditionele visverwerking ook nieuwe bewerkingen ontstaan die erop gericht zijn om het gebruiksgemak te vergroten. Bovendien wordt in deze branche continu gewerkt aan het verder perfectioneren van de kwaliteit. Al deze factoren aandacht geven vereist een efficiënt productieproces en een uitstekende traceerbaarheid.

Begin vandaag met besparen

Ontdek je voordelen

Deze klanten gingen je voor

“Clæver is het kloppend hart van ons bedrijf geworden.”

“We hebben gekozen voor het ERP systeem van Clæver. Ten eerste voor de traceability. We willen onze vis traceren van schip tot schap. Daarnaast is de kostprijsberekening heel goed. Elke partij wordt met onze productie verwerkt waardoor een kloppende kostprijs komt. En ten derde hebben wij meer inzicht in zowel onze processen als de voorraad.”

“Er zijn vele voordelen ontstaan
bij onze overstap naar het ERP van CLÆVER.

“De hoofdreden dat wij overgestapt zijn is dat wij meer overzicht en
inzicht wilden creëren in al onze processen. Daar heeft het ERP systeem van Clæver
ons heel erg bij geholpen. Verder zijn wij overgegaan op order picken met een tablet, wat het gebruiksvriendelijk, sneller en accurater maakt.”

“Bij Clæver weten ze waar ze over praten 
en waar jij als klant behoefte aan hebt.”

“Naast het standaard ERP is er ook een specifieke oplossing geboden voor de koppeling tussen telefoonverkeer en relatiebeheer. In zijn geheel is er meer controle en dat heeft een positief effect op het bedrijfsresultaat.”