Het is heel fijn om met een softwareleverancier te werken die kennis van zaken heeft van onze branche.
Jan Marten Mazereeuw
Visco

Visverwerker

Visco

Visco Visgroothandel heeft al meer dan 40 jaar ervaring in de visverwerkende industrie. Het bedrijf heeft meerdere branches bediend in de afgelopen jaren, maar sinds een tiental jaren is Visco een gerenommeerd horecaleverancier gespecialiseerd in verse en diepgevroren vis. Sinds september 2014 is Visco gevestigd in een modern pand aan het Waaigat op Urk, waarbij het bedrijf ook volop gebruik maakt van de voordelen van het Clæver ERP.

Visco gebruikte al jaren specifieke software voor de visindustrie. In 2014 stapte het bedrijf over naar het Clæver ERP, omdat Visco een ERP-systeem wilde dat specifiek kon voldoen aan de eisen van het bedrijf.Jan-Marten Mazereeuw, eigenaar van Visco, is de drijvende kracht achter de omschakeling naar het ERP-systeem. ,,Het oude systeem schoot gewoon tekort. Het trok het niet meer, we kwamen functionaliteiten tekort. Met name op het gebied van track and trace liep het oude systeem achter. Ons huidige eisenpakket omvat veel meer dan dat we ooit nodig hadden gehad. We kunnen de voorraad nu geruisloos koppelen aan de informatie voor de inkopers en verkopers. In onze productie gaat alles via touch screen terminals, waardoor we heel snel kunnen schakelen. In het algemeen wordt het in de voedselindustrie steeds belangrijker om voedselveiligheid en kwaliteit te waarborgen. Ieder bedrijf besteedt daar aandacht aan, maar met ons nieuwe ERP-systeem leggen wij alle benodigde gegevens direct vast. Veel minder kans op fouten en veel meer gemak. Ideaal dus!

Naast standaard ERP is er ook een specifieke oplossing geboden voor de koppeling tussen telefoonverkeer en relatiebeheer. In zijn geheel is er meer controle en positief effect op het bedrijfsresultaat.’ 

Op maat

Visco wilde naast de ‘standaard’ ERP-voordelen ook graag gebruik maken van een specifieke oplossing voor het telefoonverkeer gekoppeld aan relatiebeheer. Het bedrijf levert aan een groot aantal horecabedrijven en telefoneert daarvoor tientallen keren per dag met klanten. ,,Vroeger maakten wij categorieën aan in Outlook, maar dat werd met de groei van het bedrijf steeds onoverzichtelijker. Nu kunnen we het met onze bellijst in het Clæver ERP af, dat werkt echt perfect! Ik ben er persoonlijk ook wel trots op, want dit is echt op maat voor ons gemaakt.

Klantenservice

Wat voor Visco als een paal boven water staat is de service die Clæver biedt. Het bedrijf is blij met de ervaring met het product ‘vis’ die alle mensen van Clæver ook hebben. ,,Het is heel fijn om met een softwareleverancier te werken die kennis van zaken heeft van onze branche. Die dus niet meteen in de stress schiet als er wat water op een terminal komt, of dat er een beetje ruw met barcode scanners wordt gedaan. Dat moet je toch hebben in een productiebedrijf. Ze weten bij Clæver waar ze over praten en ze houden voeling met waar jij als bedrijf behoefte aan hebt. Nog een pluspunt: ze zijn makkelijk bereikbaar!

Inzicht

Volgens Mazereeuw valt er nog meer uit zijn ERP-systeem te halen en daar staat hij als ICT-minded directeur erg voor open. ,,Je kunt heel makkelijk een rapportje uit het systeem halen om te kijken hoe het gaat binnen je bedrijf. Dat inzicht in de cijfers en daardoor kennis over je bedrijf zo voor de hand liggen, vind ik super. Ik zie daar zeker de voordelen van in als ondernemer.

Het is heel fijn om met een softwareleverancier te werken die kennis van zaken heeft van onze branche.

Play Video

CAse study

Visco